Een goede backup strategie is noodzakelijk voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Met de komst van steeds meer applicatie diensten (SaaS), Office365 en data/workloads in de Cloud, is de complexiteit van een veilige backup toegenomen. Voldoet de huidige strategie nog wel voldoende, en werkt een recovery van alle moderne applicaties nog wel, of komt mijn bedrijfsvoering hierdoor in gevaar? Deze en meerdere vragen horen wij steeds vaker. Tijd voor ontzorging. Maar wat kost dat dan?

In dit voorbeeld is uitgegaan van een financiële organisatie die vanwege economische afschrijving zijn huidige backup oplossing moet vervangen. Ze denken aan afnemen als een dienst, maar maken zich zorgen over de kosten hiervan. Daarnaast is er nog 1 jaar aan backupdata retentie aanwezig welke zorgt voor een extra jaar beheer en onderhoudskosten, daarom zal deze data overgezet moeten worden.

Business case backup services

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

vraag business case aan

 

In bovenstaande tabel maken we een vergelijk tussen aanschaf en gebruik van een traditionele on-premise back-up voorziening versus volledige ontzorging door de functionaliteit af te nemen als een dienst. Het is daarbij van belang alle aspecten mee te nemen in de zogenoemde Total Cost of Ownership (TCO) calculatie. Bij de ontzorging verlichten we ook jouw pijn van behoud en onderhoud van benodigde kennis en kunde van geschikt personeel. Ook dient de dienst toekomst vast te zijn, dus voorbereid op de moderne uitdagingen van applicaties, data en DevOps in (public) Cloud omgevingen. Maar ook eenvoudig uit te kunnen breiden met Disaster Recovery, Archiving, Legal Search, et cetera.

Benieuwd wat Backup Services voor jouw organisatie kan opleveren? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om een gratis business case op maat te maken.

Business case aanvragen