Geschreven door: Lars Visser Blogs

Met de digitale vooruitgang van de afgelopen decennia zijn grenzen verdwenen. Nieuwe technologische ontwikkelingen bieden organisaties enorm veel kansen. Denk aan markten die Uber en Airbnb hebben aangeboord. Maar het kent ook een schaduwzijde in de toenemende cybercriminaliteit.

Cybercriminaliteit kost miljarden

Cybercriminaliteit kost Nederland jaarlijks minimaal 10 miljard euro. Wij zien een trend dat dreigingen steeds geavanceerder worden. Het is al lang geen kwajongens werk meer; er bestaan cyber-criminele organisaties met serieuze business modellen om web-winkels leeg te roven. Criminelen worden steeds ‘professioneler’ en cybercriminaliteit is een lucratief verdienmodel geworden. De kans op aanvallen zien wij in de toekomst dan ook toenemen. Het is dan ook belangrijk serieus werk te maken van beveiliging. Wij voorzien dat in de toekomst deze beveiligingsrol wordt ingevuld door gespecialiseerde bedrijven.

Organisaties besteden security uit

Er bestaan cyber-criminele organisaties met serieuze business modellen om web-winkels leeg te roven. Om je hier tegen te wapenen heb je goede specialisten nodig. Inmiddels zijn meer data privacy officers en security analisten dan politie agenten op straat. Een systeembeheerder doet security er niet zomaar meer even bij. Daarom zie je dat steeds meer organisaties ervoor kiezen om hun security volledig uit te besteden als een gemanagede dienst.

Telindus pakt cybercriminaliteit aan

Beveiliging begint bij het verhogen van bewustzijn bij onze klanten. Bij Telindus Security geloven wij in een integrale aanpak. Alleen een firewall installeren is vandaag de dag niet meer voldoende. Want als de crimineel toch een opening weet te forceren dan draait het om adequate detectie en reactiesnelheid. Daarom monitoren wij 24×7. Door inzicht te geven en bescherming te bieden verhogen we de veiligheid. Onze intelligente systemen onderscheiden goed gedrag van verdacht gedrag.  Wij beveiligen en monitoren omgevingen door middel van één centraal punt van beveiliging. In ons concept noemen we dat “Point of Control”. Zo zorgen we onder andere voor veilige samenwerking (met bijvoorbeeld veilige e-mail en veilige bestandsuitwisseling) en gecontroleerde toegang tot data en applicaties.

Marcel Schipper en Ton Baeten vertelden op RTL Z over de gevaren van cybercriminaliteit en de oplossingen van Telindus. Bekijk het item.